Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate

ASPECTE GENERALE

LA JAR sau, dupa cum ne numim oficial, NEW GENERATION FOODS CAPITAL SRL, cu sediul social in Aleea Poiana Vadului nr 1 , sector 6, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/10584/2014 , avand Cod Unic de Inregistrare 33578508, doreste sa te informeze asupra urmatoarelor:

Din 25 mai 2018 a devinit aplicabil Regulamentul European privind Protectia Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016 („GDPR”). Intrucat dorim sa fim transparenti cu voi, clientii nostri, am luat masurile necesare pentru a va proteja datele personale pe care ni le furnizati in mod activ sau pasiv atunci cand navigati pe website-ul nostru.

Pentru ca dorim sa ne conformam principiilor protectiei datelor cu caracter personal, vom colecta si prelucra de la voi doar acele date care ne sunt necesare scopurilor prelucrarii pe care le avem in vedere, pe perioadele necesare atingerii acestor scopuri si intotdeauna cu respectarea drepturilor pe care le ai, in calitate de persoana ale carei date personale sunt prelucrate.

Avand in vedere ca prin intermediul website-ul nostru se pot face plati, te rugam sa nu ne furnizezi niciun fel de date personale, respectiv sa nu procedezi la completarea diverselor formulare disponibile pe website-ul nostru daca nu ai 18 ani. Daca vom observa ca date personale au fost furnizate de catre o persoana cu varsta mai mica de 18 ani, acestea vor fi sterse in cel mai scurt timp, fara nicio raspundere din partea Societatii noastre.

De asemenea, te rugam sa ne furnizezi intotdeauna date corecte si actuale si sa ne anunti, prin modificarea datelor de cont sau in alte modalitati disponibile, ori de cate intervin schimbari ale acestora.

In masura in care, in diverse situatii descrise mai jos, ne vei furniza date personale ce apartin unei alte persoane, te rugam sa te asiguri ca ai obtinut in prealabil consimtamantul acesteia pentru a ni le furniza. In cazul in care va trebui sa utilizam datele furnizate pentru a te contacta, iar acestea nu iti apartin, va trebui sa informam persoana ale carei date ne-au fost furnizate despre sursa acestora, adica despre faptul ca acestea ne-au fost furnizate de catre tine.

In toate situatiile in care accesezi web-site-ul nostru, vom putea colecta in mod pasiv si date precum: adresa de IP a device-ului folosit de tine, tipul device-ului, tipul de browser pe care il folosesti, precum și orice termeni de căutare pe care îi introduceți pe web-site-ul nostru. Serverul nostru web procedeaza la agregarea acestor informații pentru a monitoriza nivelul de activitate pe web-site-ul nostru, pentru a evalua eficacitatea acestuia și pentru a imbunatati conținutul, pentru a va face vizita o experienta usoara si placuta. Aceste date sunt colectate insa anonim, asa incat nu pot conduce la identificarea ta.

IN CE SITUATII PRELUCRAM DATE PERSONALE

Navigand pe web-site-ul nostru, vei observa ca am putea colecta date personale ce iti apartin in urmatoarele situatii:

cand ne suni pentru a face o comanda la noi;
cand iti creezi un cont pe website-ul nostru si plasezi o comanda;
daca te abonezi la newsletters;
daca ne contactezi utilizand pagina noastra de contact.

CE DATE PRELUCRAM, IN CE SCOP, CAT TIMP?

Telefonic
Daca ne vei suna pentru a face o comanda pentru produsele noastre, in scopul onorarii acestei comenzi, iti vom putea solicita si prelucra urmatoarele date personale: nume si prenume, numarul de telefon, adresa de livrare, numar comanda pe care il alocam intern in scopul urmaririi executarii acesteia. Pentru a ne asigura ca am retinut corect datele comenzii, dar si pentru imbunatatirea serviciilor noastre, convorbirile telefonice vor fi inregistrate pentru o perioada de 6 luni.

Creare cont si plasare comenzi online

Daca doresti sa plasezi comenzi online si iti creezi un cont pe website-ul nostru, vom putea prelucra date personale ce iti apartin in scopul gestionarii contului, a relatiei contractuale si procesarii comenzilor de cumparare si livrare a produselor, incasarii valorii acestora si gestionarii retururilor, de a avea acces la istoricul comenzilor plasate, de a putea modifica informatiile de cont, pentru a vedea daca te-ai abonat la newsletter si pentru a te abona si dezabona in mod facil de la primirea acestora.

Pentru crearea contului am putea solicita date personale precum: nume si prenume, adresa de email, numar de telefon, sex, data nasterii, adresa de domiciliu/livrare, parola. Iti poti importa datele tale de contact pentru crearea contului, precum nume si prenume, numar de telefon si adresa de email, utilizand contul de Facebook.

Pentru plasarea de comenzi am putea prelucra suplimentar urmatoarele date personale: produse comandate, diverse comentarii pe care alegi sa le introduci in mod voluntar in campul pus la dispozitie in acest sens.

In functie de modaltiatea de plata, am putea sa colectam si contul bancar din care se face plata. Daca alegi sa faci o plata online, website-ul nostru te va directiona catre platforma procesatorului de plati, asa incat, datele aferente platii respective, respectiv cele privitoare la cardul pe care il detii, numarul acestuia, codul CVC, vor fi prelucrate de catre acest procesator, in nume propriu, in calitate de operator de date, potrivit propriilor politici de protectia datelor, sens in care te rugam sa citesti aceste conditii puse la dispozitia publicului, pentru informare, de catre procesatorul de plati.

Adresa de email va putea fi folosita si pentru a-ti trimite un mesaj de confirmare a comenzii, cuprinzand o descriere succinta a acesteia in scopul de a ne asigura ca tu ai plasat comanda respectiva, iar daca nu, sa o poti anula. Anularea oricarei comenzi se face doar prin apel telefonic catre noi.

Sexul si data nasterii sunt prelucrate in scopul de a sti cum sa ne adresam tie, mai ales daca nu esti de nationalitate romana si din numele tau nu ne putem da seama daca esti o doamna sau un domn, acordarea de diverse beneficii la cumpararea de produse de ziua ta sau pentru efectuarea de statistici interne pe grupe de varsta si sex pentru a ne adapta mai bine ofertele si produsele in functie de preferintele diverselor categorii de clienti.

De asemenea, in anumite conditii pe care le vei gasi descrise in cuprinsul website-ului, ai putea beneficia de un VIP Card al carui numar va fi asociat contului tau si pe care il vei putea folosi si indica la orice comanda plasata, fie online, fie telefonic, fie chiar in magazin, pentru a beneficia de diferite avantaje, discounturi la cumpararea produselor noastre.

Datele de cont vor fi prelucrate atata timp cat vei decide sa mentii contul activ, iar dupa aceste perioada, cele necesare in scop financiar-contabil vor putea fi stocate pe perioada impusa de dispozitiile legale din domeniul financiar-contabil (5 sau 10 ani de la finalulul anului in care a a fost inchis contul) sau cat timp va fi necesar pentru aparea drepturilor noastre in cazul apartiei unui incident (pe perioada termenelor de prescriptie legale).

Contact
Daca ne vei contacta prin utilizarea formularului nostru de contact, vom putea prelucra urmatoarele date personale: nume si prenume, adresa de email, numar de telefon, numar comanda si locatie/magazine (daca mesajul tau se refera la o comanda plasata si daca iti amintesti magazinul la care ai comandat), subiectul mesajului si domeniul la care se refera, alte date inscrise in cuprinsul mesajului pe care ni-l transmiti in mod voluntar.

Scopul prelucrarii acestor date personale este de a raspunde intrebarilor sau solicitarilor tale, de a-ti oferi suport si indrumari, de a-ti furniza orice alte informatii de care ai nevoie.

Vom prelucra aceste date doar pentru perioada atingerii scopului comunicarii dintre noi si dupa aceasta in masura in care este necesar pentru apararea drepturilor noastre, pentru perioadele permise de dispozitiile legale.

Newsletters
In masura in care te vei abona la “newsletter” in scopul de a primi informatii si noutati despre produsele si ofertele noastre, despre diverse campanii pe care le vom organiza, iti vom prelucra numarul de telefon si/sau adresa de email pana la dezabonare, adica pana la retragerea de catre dumneavoastra a consimtamantului, acordat pentru primirea de astfel de comunicari comerciale.

Vei avea posibilitatea de a te dezabona de la primirea unor astfel de mesaje oricand si cu ocazia fiecarui mesaj trimis de catre noi in acest sens.

Dupa cum mentionam sim ai sus, daca ti-ai creat un cont pe web-site-ul nostru, vei putea sa te dezabonezi prin accesarea sectiunii “newsletter” din contul tau.

Plasarea de comenzi la pizzeria La Jar nu este niciodata conditionata de abonarea la primirea de astfel de comunicari comerciale.

Nu reprezinta comunicari comerciale, in sensul prezentei sectiuni, primirea de email-uri sau sms-uri cu privire la confirmarea deschiderii contului tau, detalii ale comenzii sau confirmari ale acesteia, orice alte informatii legate de contul tau sau de comenzile tale sau transmiterea de mesaje de tip sondaj, dupa cum este mentionat mai jos.

Sondaj
Intrucat dorim permanent sa ne imbunatatim serviciile si produsele, am putea derula anumite sondaje de satisfactie in randul clientilor nostri, fie direct, fie prin intermediul unor furnizori de servicii de sondare. Prin urmare, s-ar putea sa va contam prin email sau sms in acest scop si ne-ar bucura daca ai raspunde acestora, fara a fi, insa, obligat la aceasta. In aceasta situatie, datele furnizate vor putea fi prelucrate pana la finalizarea procesului de sondare, analizarea rapoartelor si extragerea informatiilor relevante.

!! In situatiile in care colectam date despre preferintele tale, s-ar putea sa cream un profil al tau, in calitate de consumator, insa aceasta are loc in temeiul consimtamantului implicit pe care ni-l dai prin furnizarea unor date precum data de nastere, sau in temeiul interesului nostrum legitim, si numai cu scopul:

acordarii de diverse beneficii de ziua ta, precum un produs cu discount sau gratuit;

efectuarii de statistici interne, situatie in care datele vor fi anonimizate sau pseudonimizate pentru imbunatatirea produselor si serviciilor noastre.

TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII DATELOR

Derularea relatiei contractuale aferenta calitatii tale de client ca urmare a crearii contului si plasarii comenzilor- prelucrarea datelor in acest scop are ca temei juridic executarea contractului, respectiv gestionarea comenzilor si a oricaror solicitari legate de acestea (art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR) dar si indeplinirea unor obligatii legale, respectiv ale celor prevazute de legislatia din domeniul comertului electronic, al consumatorului sau financiar-contabil (art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR);

Contact – pentru a raspunde solicitarilor si intrebarilor tale, datele vor fi prelucrate, in primul rand, in temeiul consimtamantului tau (art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR) pe care ni-l oferiti in mod implicit prin faptul ca alegi sa intri in contact cu noi sau, in functie de scopul mesajului primit sau continutul acestuia, am putea avea un alt temei juridic al prelucrarii, precum interesul nostru legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR);

Newsletters – prelucrarea datelor in acest scop are ca temei juridic consimtamantul tau, exprimat explicit prin bifarea casutei corespunzatoare primirii acestora;

Sondaj – prelucrarea datelor in acest scop are ca temei juridic interesul nostru legitim de a ne imbunatati serviciile si produsele oferite (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR).

DESTINATARII DATELOR

In functie de scopul pentru care prelucram datele tale, acestea vor putea fi puse la dispozitia unor terte persoane care pot actiona, fie in calitate de operatori de date, ceea ce inseamna ca prelucreaza datele personale, in nume propriu, fie in calitate de imputerniciti ai nostri, adica prelucreaza datele personale in numele nostru.

Pentru derularea relatiei contractuale aferenta comenzilor plasate, datele personale vor putea fi transmise catre: banci partenere sau procesatorul de plati, firme de curierat, furnizori de servicii de call center, alti parteneri care, prin prestarea serviciilor catre noi legate de comenzile tale, vor avea nevoie de anumite date personale.

Datele furnizate prin formularul nostru de contact vor fi folosite doar de catre angajatii nostri pentru a raspunde mesajelor primite. In functie de scopul mesajului tau, acesta ar putea fi transmis unor furnizori de servicii, precum consultanti de marketing, avocati sau autoritatilor publice.

Pentru a va putea transmite mesaje de natura comerciala sau pentru a derula sonaje de satisfactie, vom putea folosi serviciile unor furnizori de servicii de direct marketing sau de sondare a opiniei publice.

In toate situatiile de furnizare a Datelor prin intermediul website-ului nostru, la datele personale ar putea avea acces furnizorii nostri de servicii de mententanta IT, furnizorul serviciului de hosting al web-site-ului nostru, alti furnizori sau destinatari ai datelor si care vor avea acces la Date doar in masura necesara prestarii serviciilor catre noi, numai pentru perioada necesara prestarii acestora si doar la datele absolut necesare prestarii serviciilor. Ne vom asigura in toate cazurile ca furnizorii nostri si-au asumat obligatii de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

SECURITATE

Intrucat dorim sa ne asiguram ca datele personale pe care ni le furnizezi beneficiaza de gradul de securitate adecvat, am incercat sa acoperim toate cerintele noii legislatii in materia protectiei datelor, asigurandu-ne de implementarea de masuri adecvate de securitate a acestora impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate, accesului neautorizat, fie ele accidentale sau ilegale.

Personalul nostru este instruit in ceea ce priveste modul in care trebuie sa gestioneze datele tale, clientii si furnizorii nostri isi asuma, la randul lor, obligatii de confidentialitate, iar sistemele noastre informatice sunt astfel protejate incat sa previna, pe cat permite tehnologia de la acest moment, incidentele de securitate.

In ceea ce priveste website-ul nostru, exista masuri de securitate pentru serverele care gazduiesc web-site-ul nostru, si care includ antivirus, firewall, control regulat al securitatii si scanari de securitate, testari ale vulnerabilitatilor, sisteme de testare a intruziunilor.

CE DREPTURI AVETI?

Intrucat prelucram Date ce iti apartin, beneficiezi de mai multe drepturi conferite de legislatia in domeniul protectiei datelor. Aceste drepturi sunt urmatoarele:

de a ne solicita acces la Date (in temeiul art. 15 din GDPR) si care presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele ce iti apartin, precum si informatii cu privire la: scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii acestora, perioada de stocare a acestora, existenta dreptului de a ne solicita rectificarea sau stergerea datelor, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de opozitie, a dreptului de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, daca exista un proces decizional automatizat, respectiv daca sunt luate decizii doar ca urmare a prelucrarii automate de date, daca datele sunt transferate catre tari terte si ce garantii au fost implementate de catre noi pentru a se asigura securitatea datelor transferate;

de a ne solicita rectificarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor care nu mai corespund situatiei actuale, in temeiul art. 16 din GDPR; vom va derula periodic actiuni de actualizare a bazelor de date, situatie in care vei putea primi solicitari in acest sens. Te rugam sa ne spui si tu imediat ce datele pe care ni le-ai trimis s-au modificat pentru a face actualizarile necesare.

de a-ti retrage consimtamantul pe care ni l-ai acordat pentru prelucrarea datelor cu mentiunea ca retragerea consimtamantului nu va afectata legalitatea prelucrarii efectuata pe baza acestui consimtamant, inainte de retragerea lui (art. 17 din GDPR);

de a te opune prelucrarii, de a ne solicita stergerea acestora, cu mentiunea ca, in anumite situatii, este posibil sa nu mai putem onora comenzile plasate;

de a solicita restrictionarea prelucrarii pana la efectuarea rectificarii datelor sau, in masura in care te vei opunei prelucrarii, pana la momentul solutionarii acestei cereri sau in alte cazuri prevazute de art. 18 din GDPR;

dreptul la portabilitatea datelor, adica dreptul de a primi datele personale pe care ni le-ati furnizat si pe care le-am prelucrat prin mijloace automate, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat;

dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; [email protected]; Telefon: +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact

UNDE NE CONTACTEZI

Pentru exercitarea drepturilor tale, pentru transmiterea de orice mesaje, sesizari, te rugam sa contactezi responsabilul nostru cu protectia datelor la adresa de email: [email protected] sau la adresa sediului nostru pe care o gasesti in pagina. Iti vom raspunde in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la primirea mesajului tau.

COOKIES

Folosim diverse cookie-uri pentru imbunatarirea website-ului propriu si prezentarea catre tine de oferte personalizate. Pentru informatii suplimentare si pentru a vedea lista privind cookie-urile pe care le utilizam, te rugam sa consulti Politica cookies.